april 7

Hoe promoot ik mijn boek?

Bijna drie weken na de boekpresentatie zitten we al, en wat gaat de tijd hard, niet normaal!

Het was een geweldig feestje, intiem, gezellig met allemaal lieve mensen. Ik heb er onwijs van genoten! En dan ineens is je boek overal te bestellen en kunnen mensen mijn verhaal lezen. Best eng hoor, omdat ik toch mezelf totaal bloot geef. Ik heb al enkele hele mooie reacties terug gehad. En dat doet me natuurlijk goed. Het geeft me extra motivatie om het nog meer te promoten.

Eind vorige week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan mailen naar landelijke kranten, en wat boekhandelaren in Nederland en Belgie. De krant van ‘wakker Nederland’ reageerde binnen uur en vanmorgen had ik een super leuk interview met hun! Donderdag komen ze foto’s maken voor bij het artikel. En dan even afwachten wanneer het in de krant komt natuurlijk.

Zelf als schrijfster promotie maken voor je eigen boek voelt best raar, en soms heb ik het idee dat ik overkom als een mega wanhopige schrijfster die opzoek is naar publiek. Natuurlijk wil ik een mega groot publiek bereiken in Nederland en Belgie,  maar vindt maar eens de juiste kanalen. Ik denk dat ik zelf er alles aan doe wat ik kan. En een interview in de wakkerste krant van Nederland draagt daar natuurlijk alleen maar aan bij.

Ook heb ik volgende week een koffie ochtend in de plaatselijke bibliotheek, erg leuk en hopelijk komen er veel mensen op af.

We staan nog maar aan het prille begin, maar hopelijk wordt mijn boek steeds bekender bij het grotere publiek!

11046768_1570702173168876_245660652140162532_n


Tags: , , ,

Copyright 2016. All rights reserved. Astrid IJsselstein

Posted 7 april 2015 by Astrid in category "Blog", "Schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>