februari 9

“Fien” de wereld in!

 

Afgelopen zaterdag was het zover! “De wereld van Fien”(leven met een lichte verstandelijke beperking en dyslexie door de ogen van een kind) is de wereld in geslingerd! Ik was best een klein beetje zenuwachtig maar alles is goed verlopen en het allerbelangrijkste….. het was enorm gezellig! Ook mijn oudste dochter, die alle tekeningen voor het boekje heeft gemaakt, en zelf “verkleed” ging als Fien was een beetje zenuwachtig!

Omdat ik gisteren jarig was trakteer ik jullie op het eerste verhaaltje van “Fien”:

1

Wat is er met mij aan de hand? Niemand begrijpt mij. Zelfs mama snapt meniet. Ik wil het graag vertellen maar het lukt mij niet. Al die moeilijkewoorden, ik kan er geen zinnen van maken, ze dansen door mijn hoofd. Mama wilmij helpen, maar ik kan haar niet vertellen dat ik het moeilijk vind. Ze vindtme vast dom, ik ben bang dat ze me niet meer lief vindt. Ik vind mama wel lief,maar ik doe lelijk tegen haar, ik schreeuw en ik huil. Mama kan er niet tegen.Maar ik denk dat mama niet snapt dat ik het niet kan. Ze blijft zo rustig enzegt dat ik haar alles kan vertellen, dat ze mij alleen kan helpen als ik haarvertel wat er is. Maar weet je lieve mama, alles is zo moeilijk. In mijn hoofdvraag ik of mama mij wil helpen. Ik zit bij haar op schoot, ze probeert me tetroosten, ik was weer zo verdrietig. Ik kan de woorden nog niet uitspreken. Ikkijk naar mama en mama kijkt naar mij. Ik zie dat mama mij snapt, ik ben blijwant mama begrijpt mij. Ze geeft me een dikke kus en zegt dat het goed is. Zehoudt van mij, mijn mama is lief.

Zo zijn er in het boekje negen korte verhaaltjes, met elk een tekening te vinden in het boekje. Ik ben er enorm trots op en de eerste reacties zijn goed.

Omdat ik dit boekje in eigen beheer heb uitgegeven moet ik nu even zoeken naar mogelijkheden om het boekje in de verkoop te krijgen, dat kan nu alleen nog via mij. Maar ook dat komt goed!

 

 

2016-02-06GedichtendagenpresentatieFien4Fien2016-02-06GedichtendagenpresentatieFien2Fien
Copyright 2016. All rights reserved. Astrid IJsselstein

Posted 9 februari 2016 by Astrid in category "Blog", "Boeken", "Schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>