maart 19

Op zoek naar………..

Ik ben mezelf niet, of al die jaren nooit geweest. Een mooi duo zong dat in mijn jaren als puber. Uren lang draaide ik hun cd’s en elk liedje zong ik van voor naar achter en weer terug mee. Maar wie ben ik eigenlijk? Ik hoopte het antwoord te vinden door het schrijven van mijn boek. Meerdere malen tijdens het schrijven heb ik mij afgevraagd wie ik ben, maar het antwoord liet lang op zich wachten.
Gehard door vele tegenslagen, maar gesterkt door kracht en vechtlust wat ik eigenlijk nooit verwacht had te hebben.

We zullen doorgaan, wederom een zin uit prachtig lied, is in mijn leven wel van toepassing. Minder relevante dingen voor het boek, maar wel moeilijke zware dingen die ik niet beschreven heb, je hoeft tenslotte ook niet alles van me te weten. Maar het zijn wel dingen die mij gevormd hebben.

  Mijn huisarts heeft mij geleerd dat ik niet alles hoef te doen om anderen te pleasen. Want wat zullen zeggen over me? Hoe zullen ze denken over me? Ik kon zelf al amper dealen met het feit wie ik was, laat staan dat een ander me zou kunnen nemen hoe ik ben. Zoals mensen bij de EO opzoek gingen naar God, ging op zoek naar mezelf. En beetje bij beetje kwam ikzelf te voorschijn. Uit mijn schulp gekropen, maar heb mezelf nog steeds niet helemaal gevonden. Maar ik zit er akelig dichtbij!

Nu de laatste week, merk ik dat ik weer ga denken, wat zullen andere zeggen? Wat zullen ze denken over mijn boek? Het is natuurlijk anders als bij een echt verzonnen verhaal, omdat een recentie over een persoonlijk verhaal in mijn ogen nou eenmaal moeilijk te maken is. Het zal uiteindelijk allemaal goed komen, en gelukkig ben ik nu wel zover in al die jaren gekomen dat ik kan denken, take it or leave it. Dan maar niet.

Dus ik kijk omhoog, naar zon en zoek niet naar een antwoord. Want waarschijnlijk zal ik altijd opzoek blijven naar iets wat ik niet ga vinden.


Tags: ,

Copyright 2016. All rights reserved. Astrid IJsselstein

Posted 19 maart 2015 by Astrid in category "Blog", "Schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>